Resepi lepat pisang yang sangat istimewa kerana mengingatkan kepada masakan kuih. Kacau sehingga sebati dan jika cair sangat campurkan lagi sedikit untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan. Kukus dengan api sederhana selama 15 . ✓ untuk lepat hitam dan kelihatan urat pisang, elok perlu kukus . Lengat pisang merupakan kuih tradisional negeri kedah.
Sapu minyak pada loyang kecil & tuangkan adunan & kukus hingga masak anggaran 1/2 jam. Teringin nak makan kuih pais pisang, ada yang memanggilnya lepat pisang. Terus jari pantas menaip di dada google cari pasal resepi lepat pisang dalam loyang . Kacau sehingga sebati dan jika cair sangat campurkan lagi sedikit untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan. ✓ untuk lepat hitam dan kelihatan urat pisang, elok perlu kukus . Lepat pulak, bungkus dulu ngan daun pisang baru kukus.
Kacau sehingga sebati dan jika cair sangat campurkan lagi sedikit untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan.
Untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan kemudian gulung seperti dalam gambar di bawah kuih ini kemudiannya . Untuk mudah, kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan. Susun di dalam loyang pengukus dan kukus selama 20 hingga 25 minit. Terus jari pantas menaip di dada google cari pasal resepi lepat pisang dalam loyang . Tuangkan adunan ke dalam loyang. Everthing sama, cuma kalau lengat buh dalam loyang dan kukus. Sapu minyak pada loyang kecil & tuangkan adunan & kukus hingga masak anggaran 1/2 jam. Resepi lepat pisang yang sangat istimewa kerana mengingatkan kepada masakan kuih. Lepat pulak, bungkus dulu ngan daun pisang baru kukus. Kacau sehingga sebati dan jika cair sangat campurkan lagi sedikit untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan. Teringin nak makan kuih pais pisang, ada yang memanggilnya lepat pisang.
Untuk mudah, kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan. Untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan kemudian gulung seperti dalam gambar di bawah kuih ini kemudiannya .
Everthing sama, cuma kalau lengat buh dalam loyang dan kukus. ✓ untuk lepat hitam dan kelihatan urat pisang, elok perlu kukus . Terus jari pantas menaip di dada google cari pasal resepi lepat pisang dalam loyang . Teringin nak makan kuih pais pisang, ada yang memanggilnya lepat pisang. Panaskan periuk kukusan hingga air mendidih.
Alas plastik tahan panas dalam loyang.
Everthing sama, cuma kalau lengat buh dalam loyang dan kukus. Masukkan pisang lenyek, tepung,gula dan garam dalam mangkuk. Teringin nak makan kuih pais pisang, ada yang memanggilnya lepat pisang. Kukus 30 hingga 45 minit. ✓ untuk lepat hitam dan kelihatan urat pisang, elok perlu kukus . Untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan kemudian gulung seperti dalam gambar di bawah kuih ini kemudiannya . Susun di dalam loyang pengukus dan kukus selama 20 hingga 25 minit. Terus jari pantas menaip di dada google cari pasal resepi lepat pisang dalam loyang . Sapu minyak pada loyang kecil & tuangkan adunan & kukus hingga masak anggaran 1/2 jam. Lengat pisang merupakan kuih tradisional negeri kedah.
Teringin nak makan kuih pais pisang, ada yang memanggilnya lepat pisang. Untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan kemudian gulung seperti dalam gambar di bawah kuih ini kemudiannya . Kacau sehingga sebati dan jika cair sangat campurkan lagi sedikit untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan. Untuk mudah, kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan. ✓ untuk lepat hitam dan kelihatan urat pisang, elok perlu kukus . Kukus dengan api sederhana selama 15 . Sapukan sedikit minyak pada loyang 9″.
Everthing sama, cuma kalau lengat buh dalam loyang dan kukus. Panaskan periuk kukusan hingga air mendidih. Lengat pisang merupakan kuih tradisional negeri kedah. Sapukan sedikit minyak pada loyang 9″. Sapu minyak pada loyang kecil & tuangkan adunan & kukus hingga masak anggaran 1/2 jam. Resepi lepat pisang yang sangat istimewa kerana mengingatkan kepada masakan kuih. Masukkan pisang lenyek, tepung,gula dan garam dalam mangkuk. Kukus 30 hingga 45 minit.
Terus jari pantas menaip di dada google cari pasal resepi lepat pisang dalam loyang .
Tuangkan adunan ke dalam loyang. ✓ untuk lepat hitam dan kelihatan urat pisang, elok perlu kukus . Alas plastik tahan panas dalam loyang. Lepat pulak, bungkus dulu ngan daun pisang baru kukus. Sapu minyak pada loyang kecil & tuangkan adunan & kukus hingga masak anggaran 1/2 jam. Everthing sama, cuma kalau lengat buh dalam loyang dan kukus. Sapukan sedikit minyak pada loyang 9″. Teringin nak makan kuih pais pisang, ada yang memanggilnya lepat pisang. Susun di dalam loyang pengukus dan kukus selama 20 hingga 25 minit. Panaskan periuk kukusan hingga air mendidih. Terus jari pantas menaip di dada google cari pasal resepi lepat pisang dalam loyang . Lengat pisang merupakan kuih tradisional negeri kedah. Untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan kemudian gulung seperti dalam gambar di bawah kuih ini kemudiannya . Untuk mudah, kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan. Masukkan pisang lenyek, tepung,gula dan garam dalam mangkuk.
Resepi Lepat Pisang Dalam Loyang - Resepi Lepat Pisang Dalam Loyang Koleksi Resepi. Teringin nak makan kuih pais pisang, ada yang memanggilnya lepat pisang. ✓ untuk lepat hitam dan kelihatan urat pisang, elok perlu kukus . Kukus dengan api sederhana selama 15 . Panaskan periuk kukusan hingga air mendidih. Kacau sehingga sebati dan jika cair sangat campurkan lagi sedikit untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan.
Kukus 30 hingga 45 minit. Lepat pulak, bungkus dulu ngan daun pisang baru kukus. ✓ untuk lepat hitam dan kelihatan urat pisang, elok perlu kukus . Lengat pisang merupakan kuih tradisional negeri kedah.
Kukus 30 hingga 45 minit. Tuangkan adunan ke dalam loyang. Masukkan pisang lenyek, tepung,gula dan garam dalam mangkuk. Untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan kemudian gulung seperti dalam gambar di bawah kuih ini kemudiannya . Panaskan periuk kukusan hingga air mendidih. Untuk mudah, kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan.
Alas plastik tahan panas dalam loyang.
Panaskan periuk kukusan hingga air mendidih.
Masukkan pisang lenyek, tepung,gula dan garam dalam mangkuk.
Resepi lepat pisang yang sangat istimewa kerana mengingatkan kepada masakan kuih.
Kacau sehingga sebati dan jika cair sangat campurkan lagi sedikit untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan.
Panaskan periuk kukusan hingga air mendidih.
Teringin nak makan kuih pais pisang, ada yang memanggilnya lepat pisang.
Untuk mudah kukus sahaja dalam loyang dan dipotong apabila mahu dimakan kemudian gulung seperti dalam gambar di bawah kuih ini kemudiannya .
Kukus 30 hingga 45 minit.